marți, 18 august 2009

Obtinerea numerelor rosii (provizorii)

Daca ai nevoie de numere rosii pentru noua ta masina (sau vrei sa le prelungesti pe cele vechi), gasesti aici ceea ce trebuie sa faci.

Acte necesare pentru obtinerea numerelor rosii:
- traduceri legalizate ale cartii de identitate si ale contractului de vanzare-cumparare original si copie (originalele raman la proprietar pentru inscrierea definitiva iar copiile raman la politie);
- taxa numere rosii la cec, 13 ron;
- taxa numere rosii la trezorerie, 7 ron;
- asigurare pentru o luna, originalul ramane la proprietar si o copie merge la politie;
- copie carte de identitate proprietar;
- cerere tip pentru inmatriculare provizorie, (se gasesc, de obicei, la birourile de scris si copiat acte de langa politie).
Cu actele de mai sus se merge la biroul de inmatriculari de la politie unde se mai plateste o taxa reprezentand contravaloarea placutelor de inmatriculare, pe care le primiti pe loc impreuna cu certificatul de inmatriculare provizoriu. E bine ca la actele de mai sus sa aveti si ceva copii pentru ca unele va vor fi necesare si la inmatricularea definitiva.
Dupa ce faceti inspectia RAR, in 60 de zile trebuie sa platiti la finante taxa de prima inmatriculare, deoarece dupa cele 60 zile expira certificatul de autenticitate al masinii si atunci trebuie sa mergi din nou la RAR sa iti citeasca seriile si sa iti elibereze alt certificat de autenticitate, contracost bineinteles.
Dupa ce s-a platit taxa de mediu se depune dosarul, care acum contine si chitanta de la finante, la biroul de inmatriculari auto, pentru completarea numelui in CI si eliberarea numerelor definitive si a talonului.

0 comentarii:

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP