marți, 1 septembrie 2009

Matuirea farurilor - o rezolvare

De multe ori observam ca aspectul mat al farurilor sau al lampilor dau o nota proasta aspectului autoturismului nostru, mai ales daca polishul face ca vopseaua de pe masina sa luceasca. Cum piesele de schimb noi (de origine) sunt destul de scumpe, un tip mai inteligent (daca nu inventator, sigur a fost cercetator in industria auto) a venit cu o rezolvare mai ieftina a problemei: un polish pentru faruri.

Aveti nevoie de o coala de smirghel foarte fin (de 2ooo, cred ca asta e granulatia cea mai mica ce se poate gasi prin comert), apa, solutia desteapta pentru zgarieturi (in cazul de fata XERAPOL - se gaseste la Carrefour si costa vreo 40 lei) si una bucata carpa de bumbac.

Pasul 1: Farurile cu probleme se smirgheluiesc, cu precizarea ca hartia abraziva trebuie udata permanent
ATENTIE nu exagerati cu smirghelul! In instructiuni scrie ca trebuie smirgheluit doar daca zgarietura este adanca in plastic. Daca farul e doar un pic matuit nu riscati sa il mai zgariati cu smirghel pentru ca s-ar putea sa il aduceti intr-o stare mai rea decat era.

Pasul 2: Se aplica solutia XERAPOL, se prinde bine carpa in mana si se insista pe far prin miscari circulare (ar fi de preferat un aparat de polisat, dar merge si la mana, daca aveti o bere prin preajma)

Desi in instructiunile de utilizare ale Xerapol-ului se mentioneaza ca nu se recomanda folosirea pe faruri din policarbonat, cei care au incercat s-au bucurat de succes. Daca aveti oarece dubii, puteti incerca mai intai pe o lampa mai veche (eventual catadioptriile de la bicicleta din copilarie)! :-)

Succesuri!

0 comentarii:

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP