miercuri, 17 februarie 2010

Schimbare caroserie/sasiu

Deoarece premierul Boc a uitat ce declara in urma cu 2 ani, iar romanul este inventiv, unii baieti destepti au gasit o noua metoda de ocolire a taxei de prima inmatriculare (nu asa ieftina ca inmatricularea in Bulgaria, dar mult mai buna in cazul in care reuseste): recarosarea unei masini avariate care este deja inmatriculata in Romania. Partea dificila este sa gasesti sa cumperi o epava care sa fie acelasi model (Bentley si Ferrari distruse in accidente gasesti mai greu).
Se ia masina avariata si impreuna cu actele celeilalte te duci la RAR ca sa-ti dea acceptul de recarosare - daca e avariata rau nu e nici o problema... :-)
Urmatorul pas este sa o duci intr-un service autorizat sa faca schimbul de motor de pe masina avariata pe cea buna (e musai ca in actele service-ului sa se specifice exact marca de masina pe care o ai tu ca sa poata sa-ti faca recarosarea).
Inlocuirea de caroserie se efectueaza numai in ateliere de reparatii autorizate, conform legislatiei in vigoare, pentru aceasta activitate.
In urma recarosarii, vehiculul trebuie reomologat la RAR, conform Ordinului ministrului transporturilor nr. 2132/2005. In momentul omologarii se va solicita o adresa din partea atelierului autorizat care a efectuat schimbarea din care sa rezulte identitatea vehiculului initial si cea a caroseriei inlocuite.

Acte necesare:
- cartea de identitate a vehiculului vechi in original;
- copie dupa actul de provenienta a vehiculului nou;
- actul de identitate al solicitantului activitatii.
Cost aproximativ: 100 RON acceptul si aproximativ 500 RON omologarea.

0 comentarii:

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP