miercuri, 3 februarie 2010

Lanturi si plase antiderapante

Pentru ca s-a anuntat un nou val de ninsori, iar sud-estul tarii noastre nu mai iese din celebrul cod galben al meteorologilor, cred ca ne prind bine cateva sfaturi in legatura cu lanturile auto.
Cei care nu au avut bani pentru cumpararea unor cauciucuri de iarna (desi, se zvoneste ca societatile de asigurare vor introducerea obligatorie a anvelopelor de iarna de anul viitor), pot apela cu incredere la lanturile sau plasele antiderapante. Dealtfel, la cum se face deszapezirea in tara noastra, anvelopele de iarna nu prea te mai ajuta cand ajungi pe gheata, iar atunci ai nevoie de lanturi.
Acestea se pot monta atat pe anvelope de iarna, cat si de vara, eficienta fiind aceeasi. Tot dupa buget, va puteti orienta si in alegerea modelului pe care il cumparati, lanturile tip "scarita" fiind mai ieftine, dar si mai putin eficiente decat cele tip "fagure".
Trebuie mentionat ca nu se recomanda sa aveti montate lanturile daca pe traseul parcurs veti rula mai mult pe asfalt: lanturile produc uzura cauciucurilor, care vor ajunge sa bata, si a suspensiei. O varianta totalmente blanda pentru roti o constituie plasele antiderapante. Dezavantajul este ca acetea au o durata de viata mult mai scurta, desi sunt ceva mai scumpe decat lanturile.
Dar e mai bine sa nu aveti nevoie... :-)

0 comentarii:

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP