vineri, 14 august 2009

Acte necesare montarii unei instalatii GPL

Deoarece nivelul preturilor benzinei variaza destul de mult (de obicei in sus) si nu toti avem masini diesel sau cu consum foarte mic, sigur v-ati gandit macar o data la posibilitatea alimentarii automobilului cu GPL (mult mai ieftin decat combustibilii clasici).
Pasii necesari inscrierii instalatiei GPL in carte si talon sunt urmatorii:
1. La montarea instalatiei vei primi comanda, certificatul de garantie, certificatul de conformitate.
2. Mergi la RAR cu: cartea masinii (original si copie), carte de identitate (original si copie), certificatul de inmatriculare al masinii (original si copie)
3. RAR-ul va efectua testul de emisie noxe (costa cam 80 de lei) si iti va trece in cartea masinii instalatia GPL.
4. Pentru inscriere in certificatul de inmatriculare auto ai nevoie de cartea masinii (de data aceasta are GPL pe ea) original si copie, talonul masinii (certificatul de inmatriculare) original si copie, cartea de identitate original si copie, asigurarea RCA original si copie, dovada platii (chitanta sau foaie de varsamant) taxei de eliberare a certificatului de inmatriculare (la BCR sau CEC).
5. Toate acestea trebuiesc indosariate (au o anumita ordine, pe care o stiu cei de la birourile de copiat acte aflate in imediata apropiere a sectiei de Politie) si doasarul se depune la Politie
6. Dupa o saptamana vi se elibereaza noul certificatul de inmatriculare.
Daca aveti totusi montata o instalatie GPL si nu este specificata in talon, puteti intampina probleme la efecuarea inspectiei tehnice periodice (I.T.P.) sau la vreun control inopinant al celor de la R.A.R. in trafic (care iti pot ridica certificatul de inmatriculare pana la rezolvarea problemei).

0 comentarii:

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP