joi, 2 iulie 2009

Inmatricularea unei masini de afara

Daca ti-ar place o masina noua, dar nu ai bani si nici nu-ti permiti un credit auto sa o cumperi (chiar si prin programul REMAT 2009), nu dispera. Iti poti aduce o masina buna din strainatate, desi nu stiu daca mai merita, in conditiile in care iti poti cumpara din targurile auto romanesti vehicule fabricate dupa 2000, in stare buna de functionare, cu 3500-4000 de euro.
Daca totusi te incapatanezi sa cheltui cca 500 de euro pentru a merge sa-ti aduci tu masina, cand vrei sa o inmatriculezi in tara trebuie sa parcurgi urmatorii pasi:
1. Trebuie sa mergi la Rar pentru identificare si ITP (e bine sa treci cu ea printr-un service inainte, sa repari ce mai e de reparat, frine, directie,etc., altfel risti sa fii rechemat). Sa ai la tine Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV), brief sau actul masinii din tara de unde ai adus-o.
2. Cu CIV-ul emis de RAR mergi la Administratia Fiscala de unde domiciliezi. Sa ai si Contractul de vinzare-cumparare al masinii si brieful, traduse! Acolo ti se calculeaza taxa de prima inmatriculare, pe care mergi sa o platesti la trezorerie.
3. Cu chitanta obtinuta, cu celelalte acte de la RAR(civ,certificat de autenticitate), contractul de cumparare, brieful, numerele din strainatate, act identitate, taxa talon, chitanta impozit (de la primarie), asigurarea obligatorie pe minim 6 luni, mergi la serviciul inmatriculari.
4. Bucura-te de noua ta masina!

0 comentarii:

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP