joi, 2 iulie 2009

Dacia Logan sau Sandero?

Daca tot e Dacia prima marca in preferintele romanilor (dar se vinde in draci si la nemti si francezi), de ce sa nu discutam de ofertele lor prima data? Mai ales ca acum au scazut pretul cu 1000 de euro la 2 modele de pe stoc: Logan Ambiance 1.5 DCI si Preferance 1.4 MPI GPL.
Daca vechea masina de care tocmai ati scapat cu ajutorul programului REMAT a fost o Dacie, trecerea la noua Dacie, fie ca e Logan, fie ca e Sandero o veti simti atat din punct de vedere al cailor putere (suficienti pentru o masina de familie), cat si din punctul de vedere al confortului.
Pentru aceasta e musai sa optati pentru versiunile Laureate, deoarece Ambiance si Preferance nu sunt dotate cu aer conditionat.
Personal as alege Sandero, pentru ca e un model nou, e construit pe aceeasi platforma si cu acelasi motor de la Logan, deci are aceleasi performante si consum , dar dimensiuni ceva mai mici, ceea ce o recomanda pentru oras. In acelasi timp are un design robust si, din cate am inteles, acum beneficiaza de amortizoare cu gaz, care ii confera o stabilitate mult mai buna, facand fata si unor drumuri nu tocmai bune.
Pentru modelele cu ABS, servodirectie, aer conditionat, airbaguri frontale si si aceleasi dotari de confort, diferenta de pret (dupa reducerile date de producator) intre Logan si Sandero este de aproximativ 500 de euro (la un prescoring de la inceputul lunii mai Loganul Laureate 1.4 MPI costa 6980 de euro, fata de 7500 pentru Sandero Laureate), deci nu asta ar fi impedimentul pentru a opta in favoarea unui model mai nou.
Faptul ca autoturismele sunt fabricate in tara noastra este, iarasi, un avantaj, deoarece costurile de intretinere si reparatii vor fi reduse, ca si timpul de achizitie a pieselor de schimb. Urmeaza drive testul!

0 comentarii:

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP